top of page

De Wereld wordt gereset


De wereld ontwaakt vandaag een stuk langzamer dan dat we gewend zijn. Er hangt een gekke sluier over de ochtend als ik opsta. Mijn zoontje van vier is thuis en heeft gelukkig geen idee wat er aan de hand is.

Premier Rutte heeft het ons gisteren op een indrukwekkende manier verteld. Wat we al een beetje wisten blijkt ook de harde realiteit. Even wennen voor ons luxe leventje in Nederland!


We hebben allemaal de gruwelijke beelden uit Italië gezien en horen de noodkreten uit Lombardije. Dat we moeten opletten want dit virus is erger dan we denken. Het zorgt voor angst en onzekerheid. Het aantal sterfgevallen wat dagelijks flink groeit en wat we allemaal meekrijgen geeft nog een extra tik. Als zzp’er zijn ook mijn inkomsten erg onzeker. Geen goede buffer, geen inkomsten en een kwaadaardig virus wat continu op de loer ligt. Kortom een onzekere klote tijd!


Toch vind ik het indrukwekkend om te zien wat het met de mensen doet. Er is weer saamhorigheid. De mensen uit de zorg worden in plaats van uitgescholden nu gerespecteerd. Zojuist is er door heel Nederland voor ze geklapt. We groeten elkaar weer op straat en mensen houden massaal rekening met elkaar. Een kabinet die de portemonnee trekt om iedereen te ondersteunen is ongekend. Hulp met boodschappen voor ouderen. En zo talloze initiatieven. Dit zien we over de hele wereld terug.

We hebben het niet meer over de stikstof crisis. De luchtvaart ligt volledig plat en de boeren hebben we hard nodig nu. De lucht in China is in jaren niet zo schoon geweest en in Venetië zien we vissen zwemmen in schoon water.


Mensen gaan met hun gezin naar buiten en krijgen extra tijd met elkaar en weer waardering voor elkaar. Mensen gaan wandelen en gaan weer genieten van kleine dingen.

Grootheden staan op zoals bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo die een groot deel van zijn vermogen en zijn hotel als hulp aanbiedt. We zien goede bazen die hun personeel steunen en koste wat kost willen zorgen dat die mensen een houvast hebben. Daarentegen zijn er ook klootzakken van bazen die alleen maar geld zien en dit over de rug van hun personeel doen. Maar dat is ook goed om te weten. Wie zijn helden en wie zijn klootzakken. Met die inzichten kunnen we veel.


Corona is een sluipmoordenaar met veel slachtoffers. Ik leef mee met alle getroffen families. Laten we hier ook iets positiefs uithalen zodat al die mensen die het niet redden toch een grote waarde hebben voor die mensen die eigenlijk niet meer kunnen genieten van al het moois. Zodat ze op die manier in leven blijven.

Het is wel heel wrang dat dit nodig is om de wereld te resetten.


Ondanks alle onzekerheid en angst voor dit dwaze virus had ik vandaag een leuke dag. Mijn zoontje heeft genoten van het mooie weer, het buitenzijn en zijn trampoline. Dit kleine geluk wint het van de grote onzekerheid!


Groetjes Nico

240 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven