top of page

Geluksmomentje in Corona oorlog


Al bijna twee weken leven we in een kleine wereld. In de grote wereld is namelijk erg veel loos. Dagelijks worden er nieuwe bombardementen van Corona cijfers op ons afgevuurd. En deze liegen niet. Deze oorlog tegen dit gekke virus heeft al meer dan 25.000 slachtoffers geëist en ook in Nederland loopt het snel op.


In ons kleine wereldje rondom huis is gelukkig nog niet veel aan de hand. Dit klop ik direct even af want je weet maar nooit. We zijn beperkt, dat klopt. Mijn zoontje van vier zorgt er wel voor dat ik mijn aandacht aan hem geef. Hij is vrijwel altijd vrolijk al valt het hem wel op dat we nu wel heel veel thuis zijn. Zo goed als het gaat leggen we hem uit dat er in de grote wereld nu even veel mensen ziek zijn en dat het beter is om thuis te blijven. Een puzzel verder en hij is alweer lekker aan het spelen.


In de tussentijd gaan de Corona bombardementen door. Vooral in de supermarkt is dit duidelijk voelbaar. Werkelijk iedereen is een potentiële drager en kan mij dus besmetten. Meestal lukt het wel om 1,5 meter afstand te houden, maar toch ook niet altijd. Iedereen heeft hetzelfde probleem. Iedereen lijkt elkaars vijand in deze oorlog tegen corona. Een bijzonder gekke gewaarwording. Er zijn helaas mensen die er nog steeds geen rekening mee houden en het bijvoorbeeld in hun hoofd halen om te gaan schelden tegen een caissière van zestien. Met alle respect, daar heb ik totaal geen respect voor. Je mag het niet zeggen maar… Je snapt wat ik bedoel.


Terug naar ons wereldje..

Vandaag toch even naar buiten om iets verder te kijken. Mijn zoontje wil graag de eendjes gaan voeren en het mooie lenteweer doet me besluiten om op de fiets te gaan.

Gewoon keurig afstand houden in het rustige verkeer is geen probleem. De altijd drukke stad ligt er uitgestorven bij als we er langs fietsen. Aangekomen bij de eendjes is mijn zoontje dolblij om te kunnen voeren. Op een paar bankjes zitten mensen lekker te praten in de zon. Genietend van een wijntje raken ze op gepaste afstand in gesprek met elkaar. Het gaat over muziek. Op de achtergrond zit een groepje mensen ook op goede afstand van elkaar te praten over het virus wat de wereld bezighoudt. Ze genieten van een koud pilsje en de praat.


Ineens komt er geluid uit een boxje. Het is Rollercoaster van Danny Vera. Daar zit ik dan op een bankje in de zon. Kijkend naar mijn blije zoontje die met de eendjes speelt en luisterend naar de muziek die uit de box iets verder op komt. Een mooi geluks en geniet momentje!


Tijdens de fietsrit terug naar huis zie ik bij de moskee een vlag hangen. “Lieve oma, we denken aan jou” Op mijn App krijg ik een bericht dat iemand uit de familie Corona heeft. Wel een milde vorm, maar flink ziek. De stilte in de stad is weer zichtbaar. Op een huisje staat “Leve de boer” maar dat was toch al lang geleden! De Corona oorlog gaat nog wel even door besef ik me weer. Ik zal blij zijn als Bridget en André weer op de krantenkoppen staan. Dan is misschien alles weer normaal.


Ook in deze dwaze tijden zijn er toch geluksmomentjes zoals op deze middag. Alleen kan ik er nu nog net iets meer van genieten!


Groetjes, Nico


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page