top of page

Op de radio voor Rio!

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022

Leer me kennen als persoon en coach. Soms met een leuk, gek of spannend verhaal. Deze keer het verhaal over mijn gemiste kans bij Q-music.

Het is 16 juni 2014 als ik de radio aan heb en naar Q-music luister. Een spel over het Nederlands elftal heeft mijn aandacht. Vanuit een nagebootst verslag van een wedstrijd van Oranje moet er geraden worden om welke wedstrijd het gaat. De prijs is een reis naar de WK finale in Rio de Janeiro! Dit ga ik winnen, ik wist het zeker!

Het radio fragment volgt en mijn antwoord is direct duidelijk! Uruquay was het juiste antwoord en mijn sms is al verstuurd. Nog geen minuut later heb ik een DJ van Q aan de telefoon en wordt ik uitgenodigd om een dag later op mijn verjaardag naar de studio te komen bij Mattie en Wietze.


De volgende ochtend zit ik vroeg op de weg richting onze hoofdstad om mee te spelen voor deze felbegeerde prijs. In het Oranje gekleed loop ik de studio in en met mij nog vier deelnemers. Dat moet te doen zijn dacht ik nog. Ik moest kennis hebben van Oranje. Ik weet veel, maar zeker niet alles van Oranje. Alleen wat ik bewust heb meegemaakt, dat kan ik me wel herinneren.

Tijdens het wachten komt Wietze zich voorstellen. Hij is de helft van het succesvolle duo Mattie & Wietze. Een relaxte gast die een beetje op zijn blote voeten rondloopt.

Dan is het tijd om binnen te komen. Ik ben jarig en dus gewapend met een stuk taart voor beide DJ’s. We gaan live op de radio het spel spelen.

Het gaat allemaal heel snel en er wordt wat heen en weer gepraat met Mattie & Wietze. Voor ik het weet heb ik al drie medespelers weggespeelt en sta ik in de finale van het spel. Van de duizenden luisteraars die het meespeelden waren alleen ik en hij over. Alleen wij konden nog winnen. Alleen wij konden nog naar Rio gaan!


De vraag is hoeveel doelpunten Robin van Persie op een WK voetbal gemaakt heeft. van Persie is topscorer aller tijden van Oranje maar op een WK waren het er niet zoveel. Mijn antwoord is twijfelend 6, mijn tegenspeler zegt 4. Had hij maar 7 gezegd!! Het bleek namelijk 4 re zijn waardoor ik niet naar Rio ging. En ondanks dat het meedoen op de radio natuurlijk erg leuk is, was het toch een teleurstelling dat ik niet naar Brazilië kon. Naar die gave stad met dat immense Maracana stadion! Een goodiebag was mijn prijs.


Maar toch was die ervaring uit 2014 leuk! Toch op de radio mogen komen en mogen zien hoe het daar was. En als ik nog ooit een spelletje mag spelen op de radio. Dan ga ik alleen wél winnen!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven